Satun kokemuksia terapiasta

Ensikosketukseni Antin terapiatyöhön alkoi kesällä 2019 pariterapiasta kumppanini kanssa. Parisuhdeterapia loppui nopeasti, sillä ymmärsin olevani tilanteessa, jossa satutin koko ajan itseäni ja sen vuoksi päätin rikkonaisen parisuhteen.

Eron jälkeen rupesin Antin avulla keskittymään omaan itseeni. Se on tuntunut haastavalta. Olen aina ollut se ”muut ensin ja sitten minä” -tyyppi. Terapian edetessä itsestä huolehtiminen on tuntunut koko ajan helpommalta ja olen ymmärtänyt, että minun pitää olla tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Antin avulla en lähtenyt muuttamaan koko elämääni, vaan keskityin pieniin, mutta tärkeisiin asioihin elämässäni. En ole enää jäänyt vellomaan negatiivisiin asioihin.

Yhteinen matkamme Antin kanssa on kestänyt yli 2 vuotta. Tapaamme nykyään noin kahden kuukauden välein. Matka on ollut jonkun uuden alku elämässäni. Vielä en tarkalleen tiedä mitä se on, aika näyttää. Tiedän nyt olevani vahvempi, itsenäisempi, avoimempi, rohkeampi ja luottavaisempi tulevaisuuden suhteen.

Antin kanssa on ollut alusta saakka todella luontevaa ja helppo puhua. Minulle tärkeää terapiassa on ollut se, että voin sanoa asiat suoraan, kaunistelematta tai teeskentelemättä. Olen kiitollinen Antille siitä, että hän sattui kohdalleni juuri oikeaan aikaan, ollen oikea ihminen minulle tähän hetkeen. Yhteinen matka jatkuu edelleen etänä tavaten.