Liikuntaterapeutin Joululahja Sinulle ja Teille: Parisuhdebingo

Parisuhdebingo.

Haluan jakaa tänä jouluna hyvää meidän kaikkien parisuhteisiin. Kun vierellä on henkilö, jonka kanssa saa olla aito oma itsensä ja joka kannustaa sinua elämään rohkeasti, on sillä iso merkitys meidän hyvinvointiimme. Toista ei kannata yrittää muuttaa, mutta toista voi kannustaa. Sen vuoksi parisuhdebingo on vuoden 2020 joulupeli!

Parisuhdebingossa yhdistyy ratkaisukeskeisyys, toiveet ja hyvinvointi. Toiselle hyvää tekemällä, saat sitä myös itsekin. Parisuhdebingon pelaaminen lisää luottamusta, positiivisuutta ja leikkimielisyyttä. Parisuhdebingon pelaaminen tuottaa sinulle ja kumppanillesi merkityksellisiä yhteisiä hetkiä. Parisuhdebingo on aineeton Joululahja! Parisuhdebingon pelaamisessa ei ole kiire mihinkään.

Parisuhdebingon ennakkovalmistelut:

1. Kirjatkaa molemmat erikseen asioita, joita toivot toisen sinulle tekevän tai sanovan. Kirjaa semmoisia asioita, jotka ovat mahdollisimman arkisia, eikä vaadi mitään isompaa ulkopuolista asiaa. Älä paljasta toiveitasi kumppanillesi.

2. Kirjoita toiveesi oman taulukon ruutuihin. Laita yhteen ruudukkoon yksi toive. Laita toiveet ruudukkoon sekalaisessa järjestyksessä.

3. Pohtikaa ensiksi palkinnot kuntoon. Palkinnon olisi hyvä olla henkilökohtainen ja toivottu. Kumppaneilla voi olla eri palkinnot.

4. Ottakaa ruudukoistanne kuva talteen ja laittakaa bingoruudukko piiloon kumppaniltanne.

Parisuhdebingon pelaaminen

4. Mieti, mitä kumppanisi toivoisi sinun hänelle tekevän tai sanovan (esim. rakastan sinua, hierovan hartioita) ja tee tai sanoa se kumppanillesi. Jos tekosi tai sanomisesi on kumppanisi ruudukossa, hän kertoo siitä sen jälkeen ja merkkaa sinulle ruksin siihen ruudukon kohtaan.

5. Kun saat koko rivin pystyyn, vaakaan tai vinottain ruksia, voit huutaa isoon ääneen BINGO!

6. Julistakaa parisuhdebingon voittaja ja nauttikaa joulusta yhdessä!

Mukavaa Joulua!